دکتر داریوش نسبی تهرانی درگفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره بیماری صرع گفت: صرع اختلال عملکرد مغزی است که به صورت گذرا رخ داده، خود به خود ایجاد و برطرف میشود اما قابلیت تکرار دارد.
وی با تاکید براینکه ماهیت این بیماری یک اختلال الکتریکی در مغز بوده و علل زیادی میتواند داشته باشد، ادامه داد: حوادث دوران جنینی، اختلالات عروقی دوران پیری، تروماها و ضربههای مغزی، عفونتها و مسمومیتها و یا علل ناشناخته میتواند باعث بیماری صرع در افراد شود.
مدیرعامل انجمن صرع ایران با بیان اینکه صرع یکی از قابل درمانترین و قابل کنترلترین بیماریهای مغز و اعصاب است، اظهار کرد: این بیماری بر اساس علت آن قابل پیشگیری است به عنوان مثال زایمان مناسب میتوان از صرع ناشی از حوادث زایمان پیشگیری کرد، یا با کاهش حوادث جادهای میتوان از صرع ناشی از تروما و ضربه مغری جلوگیری کرد.
وی با تاکید براینکه از تعداد مبتلایان به صرع در کشور آمار دقیقی در دست نداریم، افزود: براساس جهانی بین 0.1 درصد تا 3 درصد مردم مبتلا به صرع هستند که با این احتساب احتمالا در کشور ما 700 هزار نفر به این بیماری مبتلا باشند.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه نمیتوان گفت این بیماری در زنان بیشتر است یا در مردان، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 20 نوع صرع در جهان شناخته شده است که برخی از انواع آن در یکی از دو جنس بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: درمان اصلی این بیماری با دارو بوده و بیش از 85 درصد با دارودرمانی قابل کنترل است، اما برای آنهایی که مقاومت دارویی دارند و در موارد خاص عمل جراحی انجام میشود در این موارد باید منطقه اختلال کاملا مشخص شده ومحدود باشد تا بتوان عمل جراحی را انجام داد.
نسبی تهرانی درباره نحوه مواجهه با حمله صرع گفت: باید بیمار را به پهلو خوابانده و زیر سر وی بالش گذاشته شود، در زمان حمله از گذاشتن شی میان دندانهای فرد خودداری کنند، همچنین در این زمان از خوراندن هر نوع مادهای به بیمار پرهیز کرده و اشیا برنده را از اطراف او دور کنند و بگذارند حمله پروسه خود را طی کند.
وی با تاکید بر اینکه عدم دخالت در زمان وقوع حمله صرع مهمترین کمک به بیمار است، اظهار کرد: اگر فرد بعد از حمله نیاز به خواب داشت باید به او اجازه داده شود که استراحت کند.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه حمله صرع تنها نقش زمین شدن و تکانش در دست و پای بیمار نیست، تصریح کرد: امروز انواع این بیماری وجود داشته و ممکن است ما متوجه بیماری صرع در اطرافیانمان نشویم، از این رو مقابله با این بیماری نیاز به آموزش و فرهنگسازی دارد.
نظر شما